Zelf je ideale werkbank samenstellen

Zelf je ideale werkbank samenstellen
Laden...
Zelf je ideale werkbank samenstellen

Bij George at Work kun je eenvoudig je eigen werkbank samenstellen in onze webshop. Je stelt je eigen werkbank samen in slechts vier simpele stappen. In dit blogbericht lopen we die vier stappen samen met je door:

  1. Kies je kasten
  2. Kies je werkblad
  3. Kies je gereedschapswand (optioneel)
  4. Kies je tussenplank (alleen nodig wanneer je werkblad langer is dan je onderkasten)

werkbank-samenstellen

1. Kies je benodigde kasten

Hoewel kasten niet verplicht zijn bij het samenstellen van een werkbank, vormen ze wel een stabiele basis. Je kunt kiezen voor maximaal drie kasten voor onder het werkblad. In de volgende stap kun je een werkblad voor op de kasten kiezen.

werkbank-samenstellen-kasten

Kies je ervoor om geen kasten onder het werkblad te plaatsen? Dan wordt de werkbank gemaakt aan de hand van twee zijwanden en een ondersteuningsplank. Dit leggen we je verder uit bij stap 3 en 4.

2. Kies het gewenste werkblad materiaal

Na het kiezen van je kasten is het tijd om te beslissen welk type werkblad je wilt hebben. In ons assortiment vind je werkbladen gemaakt van eiken, RVS of MDF. Ook is het hierbij belangrijk om een keuze te maken over de lengte van de werkbank: 150 of 200 centimeter.

werkbank-samenstellen-werkblad

    Tip 1: Indien je voor drie kasten hebt gekozen, dien je een werkblad van 200 centimeter te kiezen.

    Tip 2: Wil je in stap 3 een gereedschapswand toevoegen, dan dien je bij deze stap een werkblad te kiezen mét gaten. Deze heb je namelijk nodig voor de montage van de gereedschapswand.

3. Ga voor een gereedschapswand (optioneel)

Een gereedschapswand is optioneel en dus niet per se nodig bij een werkbank. Zoals aangegeven bij tip 2, heb je een werkblad met gaten nodig om een gereedschapswand te kunnen bevestigen. Bij ons in het assortiment vind je gereedschapswanden met of zonder roldeuren.

gereedschapswand-werkbank

Heb je geen of één kast(en) gekozen? Dan heb je hoogstwaarschijnlijk wel zijwanden nodig. De rode vlakken zijn de zijwanden.

wb-samenstellen-zijwanden wb-samenstellen-zijwanden

  • Je hebt gekozen voor geen kasten bij stap 1: dan heb je twee zijwanden nodig.
  • Je hebt gekozen voor één kast bij stap 1: dan heb je één zijwand nodig.
  • In alle andere gevallen heb je geen tussenwanden nodig.

4. Voeg een ondersteuningsplank toe

De ondersteuningsplank wordt gemonteerd tussen de onderkasten ter versteviging. Deze tussenplanken zijn bij ons verkrijgbaar in RVS en zijn alleen geschikt voor Pro werkbanken. Je maakt je keuze voor een ondersteuningsplank aan de hand van het aantal gekozen kasten:

  • Je hebt gekozen voor drie kasten, dan heb je geen ondersteuningsplank nodig.
  • Je hebt gekozen voor twee kasten of minder, dan heb je een ondersteuningsplank nodig.

Zie op de afbeelding hieronder hoe de tussenplank deel uitmaakt van je werkbank.

werkbank-tussenplank

Je werkbank is klaar!

Is het samenstellen van een werkbank nog niet helemaal duidelijk voor je? Geen punt. Neem gerust contact met ons op en wij helpen je graag verder! Wist je dat wij ook een showroom hebben waar je ons assortiment aan werkbanken, werkplaatsinrichting en meer zelf kunt bekijken voor je een aankoop doet? Zo kun je de kwaliteit van onze producten zelf ervaren.

Related posts
loader
Laden...